Henna brows

Het ontstaan van Henna Brows

U heeft waarschijnlijk al eerder van henna gehoord. Het is een volledige natuurlijke plantaardige kleurstof die wordt gebruikt om tijdelijk decoratieve bloempatronen op de huid te tatoeëren, meestal in Zuid- en Zuidoost Aziatische en Oost-Europese landen. Uiteindelijk vond henna zijn weg naar het Westen als een gewild alternatief voor haarkleurmiddelen, waraandelen de voorkeur gaven boven agressieve synthetische haarkleurmiddelen. Het duurde niet lang voordat de haarversterkende en huidkleurende eigenschappen van henna ook gunstig bleken te zijn voor wenkbrauwen – nu is de trend van henna brows een blijvertje.

Wat zijn henna brows?

Henna brows worden bereikt met een semi-permanente tintbehandeling die bestaande wenkbrauwhaartjes kleurt en een zachte vlek op de huid achterlaat voor extra definitie.  De behandeling biedt een alternatief voor meer permanente behandelingen zoals microblading, en is een geweldige oplossing om volume en definitie toe te voegen aan dunne wenkbrauwen zonder het gebruik van naalden. Henna-wenkbrauwen kunnen tot vijf weken op het haar en tussen twee en tien dagen op de huid blijven zitten, waardoor het een geweldige optie is om een ​​nieuwe wenkbrauwvorm uit te proberen voordat je aan een meer permanent proces begint.

Henna_Brows

Voordelen van Henna Brows

  • Natuurlijke Ingrediënten
  • Pijnloze behandeling
  • Allergie vriendelijk
  • Snelle behandeling
  • Tot 5 wekenlang zichtbaar

Henna Brows Brow Tint
Blijft tot 5 weken zitten
Blijft 2 tot 4 weken zitten
Kleurt zowel het haar als de huid voor een vollere look.
Kleurt de huid niet
Meer gedefinieerderesultaten; Het beste voor het toevoegen van volheid aan dunne wenkbrauwen.
Subtielere resultaten; Het beste voor een natuurlijke uitstraling.

Veelgestelde Vragen

Hoewel zowel wenkbrauwtinten als henna je meer gedefinieerde, vollere wenkbrauwen kunnen geven, zijn er belangrijke verschillen tussen de twee die belangrijk zijn om te begrijpen voordat je een afspraak boekt. Henna Brows kunnen veel langer (tot vijf weken) blijven zitten dan een wenkbrauwverf (twee tot vier weken). Dat komt omdat een wenkbrauwtint alleen je wenkbrauwharen verft, henna een stap verder gaat door ook de huid eronder te kleuren voor extra definitie.

Dit leidt ook tot verschillen in het type uiterlijk dat elke behandeling u kan geven.  Omdat wenkbrauwtinten alleen de wenkbrauwharen verven, zijn ze ideaal als je op zoek bent naar een natuurlijkere look of gewoon een subtiele verandering in het uiterlijk van je wenkbrauwen wilt.  Henna brows bieden daarentegen een extra niveau van diepte en definitie dankzij het huidverkleurende element.  Ze zijn ook ideaal voor mensen met dunne wenkbrauwen, omdat de verkleurde huid een meer gevulde look geeft op de plaatsen waar je misschien niet veel natuurlijke haren hebt.

Hoewel veel mensen henna associëren met een roodbruine kleur, zijn henna-wenkbrauwen speciaal ontwikkeld om te werken met een volledig spectrum aan wenkbrauwtinten, van lichtblond tot gitzwart.  Hoewel een henna-wenkbrauwbehandeling mogelijk is als je heel donker haar hebt, is het belangrijk op te merken dat zwarte henna-kleurstoffen een chemische stof bevatten die PPD (parafenyleendiamine) wordt genoemd en die gevaarlijk kan zijn en tot een allergische reactie kan leiden.  Voer altijd een patch-test uit vóór een henna-wenkbrauwbehandeling voor zwart haar.

Omdat het veel sneller en dieper in de haarzakjes wordt opgenomen dan een typische wenkbrauwtint, hecht henna prachtig op grijze of witte haren.

Aangezien hennakleurstof van natuurlijke oorsprong is en veel minder chemicaliën bevat dan wenkbrauwkleurstoffen die bij andere wenkbrauwbehandelingen worden gebruikt, is de kans op een allergische reactie meestal veel lager.  Voer altijd een patch-test uit vóór de behandeling om er zeker van te zijn dat u geen reactie krijgt.  De enige andere bijwerking waar je op moet letten bij henna-wenkbrauwen is van toepassing op mensen met een droge huid.  Henna is een natuurlijke exfoliant, dus als je al een droge huid hebt, bestaat de kans dat je huid nog verder uitdroogt.

Een henna brow behandeling heeft een vergelijkbaar proces als een normale wenkbrauwverfbehandeling.  Dit is wat je kunt verwachten:

  1. Wenkbrauwen vormgeven – Zoals bij elke wenkbrauwbehandeling, begint het proces meestal met het vormgeven van de wenkbrauwen door middel van threading, waxen of epileren om de gewenste vorm te bereiken.
  2. Wenkbrauw scrubben –Voor een succesvolle toepassing van henna-wenkbrauwen moet de huid onder en rond de wenkbrauwen vrij zijn van olie, vuil of make-upresten.  Uw technicus exfolieert het gebied voorzichtig om eventuele resten te verwijderen en een glad oppervlak te creëren voor gelijkmatige kleurabsorptie, en veegt vervolgens alles schoon met een zacht reinigingsmiddel.
  3. Het omlijnen van de wenkbrauwen – Een van de voordelen van henna brows is de vrijheid om de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen aan te passen. Door de henna iets buiten uw natuurlijke wenkbrauwlijn aan te brengen, kunt u dikte toevoegen, hoeken aanpassen of de boog van uw wenkbrauwen verhogen.  Nadat je met je technicus hebt gewerkt om te beslissen welke vorm je wilt, zal je technicus een omtrek van je gewenste wenkbrauwvorm tekenen om te worden ingevuld met henna.

  4. Henna aanbrengen – Uw technicus zal het hennapoeder met water mengen om het product voorafgaand aan het aanbrengen te activeren.  Vervolgens wordt een schuine borstel gebruikt om de henna op je wenkbrauwen aan te brengen.  De technicus beweegt heen en weer over de wenkbrauwen terwijl hij lichte druk uitoefent op de borstel om ervoor te zorgen dat de henna de huid onder je wenkbrauwen binnendringt. Zodra de toepassing is voltooid, zal uw technicus overtollig product verwijderen en de randen opruimen.  De kleurstof moet ongeveer 10 tot 20 minuten zitten.
  5. Opruimen – Nadat de 10 tot 20 minuten voorbij zijn, wordt de henna verwijderd met een vochtig wattenschijfje om je afgewerkte wenkbrauwen te onthullen.

Henna brows kunnen tussen de 30 minuten en maximaal 60 minuten duren.  De duur van uw service hangt af van de omvang van de voorbehandeling (epileren/ harsen) en hoe lang de henna blijft zitten voordat deze wordt verwijdert.  Hoe langer de henna na het aanbrengen blijft zitten, hoe intenser de tint zal zijn.

Als je de levensduur van je henna brows wilt verlengen, moet je aandacht besteden aan de juiste nazorg voor henna brows. Dit omvat ook het vermijden van het gebruik van exfolianten of producten die AHA’s (alfahydroxyzuur) bevatten in de buurt van uw wenkbrauwen, omdat hierdoor de kleurstof sneller wordt verwijderd. Gebruik alleen zachte reinigingsmiddelen en zorg ervoor dat u het gebied dagelijks bevochtigt om een lang leven te bevorderen. Volg deze aanvullende nazorgtips om ervoor te zorgen dat je henna brows zo lang mogelijk meegaan.

• Vermijd overmatig wassen van uw gezicht en vermijd contact met water op de wenkbrauwen gedurende 48 uur na uw behandeling.

• Vermijd het gebruik van make-upremover gedurende 24 uur na uw afspraak en kies na 24 uur voor een olievrije make-up remover.

• Wrijf niet in de buurt van of rond uw wenkbrauwen.

• Vermijd gezichtsbehandelingen of huidbehandelingen met stomen gedurende 24 uur.

• Vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende 24 uur.

• Vermijd zwemmen of activiteiten waarbij u gedurende ten minste 24 uur gaat zweten.

Henna-wenkbrauwen bieden een aantal geweldige voordelen in vergelijking met andere soorten wenkbrauwbehandelingen, waaronder:

Natuurlijke ingrediënten: In tegenstelling tot traditionele wenkbrauwverf is henna een natuurlijke, veganistische kleurstof die geen lood of ammoniak bevat.

Allergievriendelijker: Henna heeft geen waterstofperoxide nodig om te activeren, waardoor het veiliger is voor mensen met allergieën of gevoeligheden.

Langdurig: Henna gaat langer mee – soms bijna twee keer zo lang – dan traditionele wenkbrauwbehandelingen.

Pijnloze behandeling: In tegenstelling tot microblading of wenkbrauwtattoo zijn er geen naalden nodig voor het aanbrengen van henna-wenkbrauwen, waardoor het een pijnvrij alternatief is.

Geweldig voor dunne of dunne wenkbrauwen: Als je geen volle, dikke wenkbrauwen hebt, kunnen henna-wenkbrauwen de illusie van vorm en definitie creëren

Naast de aantrekkingskracht van een meer natuurlijke wenkbrauwbehandeling die langer kan duren dan andere soorten behandelingen, zijn henna-wenkbrauwen uitstekend geschikt voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het toevoegen van vorm en definitie aan hun wenkbrauwen, maar die nog niet helemaal klaar zijn voor meer permanente behandelingen zoals wenkbrauwbehandelingen.  tatoeëren of microblading.

 

Henna brows kunnen worden verwijderd door de huid voorzichtig te exfoliëren (scrubben).  Henna proberen te verwijderen met alleen een basisreiniger zal waarschijnlijk niet werken, omdat het niet sterk genoeg ingrediënten bevat om de kleurstof af te breken.  Je kunt de kleur verder verdunnen met een make-up remover op siliconenbasis en een wattenschijfje — aangezien henna niet goed past bij een vette huid, zal het reinigen van het gebied met een make-up remover op siliconenbasis helpen om de kleurstof te verwijderen.

Als je moeite hebt om de henna zelf met succes te verwijderen, vraag dan je salon of ze een henna-kleurstof verwijderaar hebben die de kleur kan verwijderen.