PMU Wenkbrauwen

Permanente make-up wenkbrauwen

Als we het hebben over hairstrokes, microblading, ombre brows of powder brows dan hebben we het over technieken dat onder permanente make-up wenkbrauwen valt. Hairstrokes is de meest voorkomende techniek als we het hebben over Permanente make-up wenkbrauwen bovendien ook de natuurlijkste look.

Redenen voor Permanente Make-Up Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn erg bepalend voor de uitdrukking van ons gezicht. Goed gevormde wenkbrauwen ondersteunen uw gezichtsuitdrukking en geven u een verzorgde uitstraling. Wij kunnen uw wenkbrauwen op natuurlijke wijze liften zelfs voller, dunner, strakker, breder of donkerder maken, simpelweg door één van de technieken van permanente make-up wenkbrauwen toe te passen. Dunne of onregelmatige wenkbrauwen kunnen perfect worden gecorrigeerd. Bovendien kunnen wij met permanente make-up wenkbrauwen uw wenkbrauwen de vorm geven die u wenst. Dus zeker ook als u helemaal geen wenkbrauwen (meer) heeft, kunnen wij deze verwezenlijken met permanente make-up wenkbrauwen. Het resultaat is bijna niet van echt te onderscheiden. Wij creëren een mooie natuurlijke wenkbrauw.

Soorten Technieken

Bij Whitney’s Beauty Addicts passen we verschillende technieken toe. Er is keuze uit verschillende soorten technieken:

3D-Hairstrokes

De 3D hairstokes techniek is een van de meest gewilde technieken waarbij er hele fijne lijntjes in de huid worden aangebracht die lijken op echte haartjes. Daardoor creëren we een hele natuurlijke wenkbrauw.

Hairstrokes & Shading

Hierbij doen we een combinatie van hairstrokes en een lichte schaduw achter de hairstrokes. Hiermee kunnen we de wenkbrauw meer diepte geven en voller laten lijken ( alsof de wenkbrauw lichtjes met een potloodje is ingekleurd).

Combi Brows

De combi brows is een ombre brows die bij de aanzet ook is gevuld met hairstrokes voor een mooi natuurlijk make-up effect.

Ombre Brows

Bij de ombre brows kunnen we de wenkbrauwen heel subtiel maken of heel intens. Hierbij is de aanzet van de wenkbrauw lichter en loopt donkerder over naar het uiteinde van de wenkbrauw. Door deze techniek toe te passen kunnen we ook de strakke make-up look creëren. Na deze behandeling hoef je je wenkbrauwen dus ook niet meer te tekenen als je dat voorheen wel deed. Geschikt voor alle huidtypes, vooral voor degene met een vette huid.

Powder Brows

Wanneer we de powder brows techniek toepassen wordt over de gehele wenkbrauw dezelfde kleurintensiteit gebruikt. De wenkbrauwen lijken hierdoor ingevuld met poeder of een potloodje. Ook dit kan subtiel of intens gezet worden.

De Behandeling

Vóór de behandeling worden uw wensen uitgebreid besproken en er wordt een passend advies over de kleur en vorm uitgebracht. De vorm wordt eerst getekend, zodat u een goede indruk krijgt van het eindresultaat.

Voor het mooiste resultaat is het gebruikelijk dat er 2 behandelingen nodig zijn, alhoewel dat per persoon kan variëren. De eerste behandeling duurt het langst, ongeveer anderhalf tot twee uur. De pigmenten worden oppervlakkig aangebracht en daardoor verliest de gemiddelde persoon 40% tot 60% pigment tijdens de genezing. Bij een 2e behandeling gaan we de eerste behandeling perfectioneren. Deze behandeling duurt ongeveer één uur. Nazorg instructies geven wij mee, vertellen wij u mondeling en vindt u terug op de site.

 • Jonger zijn dan 18 jaar of vanaf 16 jaar met toestemming van ouders en/ of voogd.
 • Last hebben van Keloïde littekens.
 • Zwanger zijn of borstvoeding geven.
 • Onder behandeling van isotretinoïne zijn of waren, korter dan 1 jaar geleden.
 • Een pace maker of ernstige hart problemen hebben.
 • Orgaanstransplantatie hebben gehad.
 • Ziek zijn (verkoudheid of griep).
 • Huidirritaties of psoriasis in de buurt van het behandelde gebied (uitslag, zonnebrand, acne, enz).
 • Chemotherapie ondergaan.
 • Epilepsie
 • Voor diabetici wordt een vrijstellingsbrief van de arts geadviseerd.
 • Virale infectie of soortgelijke ziekten 
 • Botox in de afgelopen 2 weken.
 • Een zeer vette huid wordt niet aanbevolen voor hairstrokes, powder of ombre brows zijn beter pakkend.
 • Eerder de wenkbrauwen getattoeëerd hebben.

Direct na de behandeling

U heeft onlangs een permanente make-up (PMU) behandeling ondergaan. Om het pigmentatieproces zo goed mogelijk te laten verlopen is het noodzakelijk onderstaande instructies strikt op te volgen.

Binnen enkele dagen kunnen korstjes, velletjes of een vliesje op de PMU ontstaan. Dit kan per persoon verschillen en is heel normaal. U dient er voor te zorgen dat de korstjes zo lang mogelijk op de huid blijven zitten, des te mooier het eindresultaat. Hoe doet u dit? Door de huid waar de PMU geplaatst is droog te houden zolang er nog korstjes, velletjes of vliesjes aanwezig zijn. Ook als u dit niet heeft dient de huid minimaal een week droog te worden gehouden.

Indien u uw haar wilt wassen… goed uw hoofd achterover houden met uitspoelen, zodat uw PMU niet nat wordt. U mag de PMU insmeren met een speciale creme mits dit van tevoren is aangegeven door de styliste.  

Vlak na de behandeling zal de kleur donkerder zijn en breder lijken. Dit duurt 1 week.

7 dagen na de behandeling

Niet aan de korstjes of velletjes trekken of krabben. Indien u dit wel doet zullen er gaatjes tussen de PMU komen. De inkt kan daar dan niet in de huid trekken en zal dus niet hechten.

De gepigmenteerde huid mag de eerste 2 weken na de behandeling niet in aanraking komen met zon en sauna. Dit kan de kleur van uw PMU beïnvloeden.

Zodra alle korstjes, velletjes en vliesjes van de huid af zijn zal de kleur van de PMU een stuk lichter zijn. U kunt het dan zelfs te licht vinden! Dit is heel normaal. Ook kan het gebeuren dat tijdens het afvallen / loslaten van de korstjes het net lijkt of de inkt niet gepakt heeft. Er is dan vrijwel geen kleur te zien op het stukje huid wat er onderuit komt. Ook dit is heel normaal. Onder in de huid zit namelijk nog kleur wat nog omhoog moet komen. Het duurt zeker 5 weken voordat de kleur volledig in de huid uitontwikkeld is. Pas dan kunt u zien wat het eindresultaat van de 1e PMU behandeling is geworden. U ziet dus ook pas na die 5 weken of er nog puntjes op de “i” moeten worden gezet, of dat de gehele PMU nog wat intensiever mag

Nabehandeling

U kunt na die 5 weken contact met ons opnemen om een afspraak te maken voor een nabehandeling. De nabehandeling á €50,- zal dan plaatsvinden tussen de 6 en 8 weken na de 1e PMU behandeling. Eerder is absoluut niet mogelijk omdat de kleur dan nog niet volledig is uitgewerkt. U heeft dus ruimschoots de tijd om uw PMU te laten nabehandelen.

 • Er kan eventueel nog een 2e nabehandeling nodig zijn (na 6 weken maar binnen 8 weken na de 1e nabehandeling) en de kosten hiervan zijn dan € 50,-.
 • Mocht u na 8 weken, doch binnen 1 jaar, besluit een nabehandeling af te spreken dan betaalt u € 169,-.
 • Indien u na 1 jaar, maar binnen 2 jaar terug komt om uw PMU bij te laten werken, dan betaalt u  € 249,-.
 • Als u NA 2 jaar uw PMU wilt laten bijwerken betaalt u de normale prijs of de aanbiedingsprijs van dat moment.

Het is per huidtype heel verschillend hoe lang de PMU goed zichtbaar blijft. Bij de één blijft het 3 jaar duidelijk zichtbaar, bij de ander is het binnen een jaar vervaagd en is het nodig om het bij te laten werken.

Dit ligt aan een aantal factoren:

 • Hoe snel uw huid de pigmenten afstoot.
 • Uw celdelingsproces van de huid.
 • Hoe u er zelf mee omgaat.
 • Regelmatig zonnen, zonnebank, scrubben en chloor zullen er voor zorgen dat de kleur sneller verdwijnt. Wij raden u dan ook aan om altijd een SPF 50 of hoger op uw PMU aan te brengen om de kleur te beschermen.

Er kan geen garantie worden gegeven op uw Permanente make-up. Een teruggave van uw betaling is tevens niet mogelijk.

Heeft u na het lezen van deze nazorg instructies nog vragen dan kunt u mij mailen op onderstaand mailadres of via het kopje contact.

info@whitneysbeautyaddicts.nl

Ik zal uw vraag dan per omgaande beantwoorden.