Duurzaam ontharen

Diodelaser

Duurzaam ontharen

Heeft u geen zin meer in het werk en tijd die het scheren van ongewenste haartjes kost? Dan is duurzaam ontharen met de Diode Laser 3 wave een goede oplossing voor u. Door middel van lasertherapie vernietigen we de haarzakjes met de warmte die vrijkomt tijdens de behandeling. Deze haarzakjes komen ook niet meer terug, omdat de eiwitstructuur van het haarzakje onherstelbaar beschadigd is. Uw huid voelt altijd zacht en glad aan. Bovendien bent u met duurzaam ontharen verlost van huidirritatie door het scheren en/ of harsen.

Diode laser 3 wave

Met de nieuwste Diode laser 3 wave methode voor definitief ontharen is ongewenste haargroei verleden tijd.

Het werkt snel en is zeer effectief. Ook is het nagenoeg pijnloos en veilig!

Het is toepasbaar op ieder huidtype en dus zeer geschikt voor zowel de blanke als de donkere huid. In tegenstelling tot veel traditionele behandelingen die alleen donkere haren verwijderen, onthaart de Diode laser 3 wave ook rode, blonde, grijze en vlassige haren. Dankzij de goede en veilige resultaten is Diode laser 3 wave op weg om de bekendste technologie wereldwijd te worden!

Diodelaser 3 wave

Voordelen

De voordelen van de Diode Laser 3 wave:

 • zichtbaar resultaat al 1 à 2 weken na de behandeling!
 • behandelingen kunnen het hele jaar worden uitgevoerd, ook in de zomermaanden
 • geen bijwerkingen
 • veilig voor de huid
 • vrijwel pijnloos ontharen
 • definitieve haarreductie
 • minder behandelingen nodig dan bij IPL
 • snelle behandelingstijd
 • geschikt voor alle haartypes (ook de wat lichtere haarsoorten)
 • geschikt voor alle huidtypes (ook de donkere huid)
Werking van onze laser

De energie van het apparaat wordt veilig naar de haarwortel geleid. De lichtstraal warmt het haarzakje op, waardoor dit wordt kapotgemaakt. Op de plek van het kapotgemaakte haarzakje kan geen nieuw haarzakje meer ontstaan. Omdat niet elke haar in dezelfde fase zit (er is een groei-,overgangs- en rustfase),kun je een gebied nooit in een behandeling compleet ontharen .Je bereikt namelijk alleen maar de haren die zich in de groeifase bevinden .Dit is op te lossen door de behandelingen een aantal malen met tussenpoos van 4 a 6 weken ,te herhalen. De behandelingen kunnen het hele jaar worden uitgevoerd.

haargroeicyclus medium
Voor, tijdens en na de behandeling
Voor

Voor zowel gezicht als lichaam geldt dat de klant het beste de avond of ochtend voor de behandeling nat moet scheren. Het is van belang dat de klant minimaal 4 tot 6 weken voor de behandeling stopt met epileren of waxen. Scheren mag wel. De te behandelen zone 2 weken niet blootstellen aan zonlicht. 2 weken van tevoren gebruik van bruinversneller of zelfbruiners stopzetten.

Tijdens

Na de uitgebreide anamnese gaan we u voorbereiden op de behandeling door de zones te reinigen en eventueel het aftekenen van de zone en het aanbrengen van de lasergel en de laserbril ter bescherming van uw ogen. Onze laser heeft ook een speciale ChillTip (koeltip) die de huid koelt tijdens de behandeling. Omdat koelen een verdovende werking heeft, zorgt de ChillTip voor een comfortabele laserbehandeling.  Aanvankelijk van het behandelgebied duurt een sessie tussen de 30 minuten en 2 uur. 1 sessie heeft effect op 10-30% van de actieve haren. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig.

Na

Na de behandeling kan de huid licht gevoelig en rood worden. Dit is een kortstondige reactie die word veroorzaakt door de hitte die de laser aan het haarzakje los laat. Huidtypes die gevoelig zijn voor pigmentverstoring kan een tijdelijke hyper- of hypopigmentatie vertonen, deze gaat vanzelf weer weg. Tot 24 uur na de behandeling dient u voorzichtig te zijn met de behandelde zones: niet te warm douchen, vermijd deodorant, bodylotion, make-up, scrubs, acne middeltjes en andere geparfumeerde producten. Tot 1 week na de behandeling geen zelfbruiners gebruiken. Om te voorkomen dat uw huid zich na de behandeling gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken (hyperpigmentatie), is het raadzaam 2 tot 4 weken te wachten met zonnen of zonnebanken. Bedek daarom in de zomer de huid met kleding of gebruik een hoge beschermingsfactor hoger dan SPF 30 als blootstelling van de behandelde plekken niet te vermijden is.

Wat is het belangrijkste verschil tussen IPL en diodelaser?

In onze praktijk krijgen wij vaak de vraag wat het verschil is tussen ontharen dmv IPL en ontharen dmv een diodelaser. In deze post zetten wij de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje.

Ontharen met IPL (Intense Pulsed Light)

“De naam Intense Pulsed Light verklapt het misschien al een beetje: IPL-systemen werken met flitslampen die ‘intensief’ licht pulseren. Deze lichtflitsen variëren in sterkte: van zichtbaar tot infrarood (500-1300 nanometer) licht.”

Echter is IPL in sommige gevallen minder effectief dan de diodelaser, doordat het licht wordt uitgezonden in meerdere richtingen. Hierdoor kan het licht (aldus de warmte) afzwakken voordat deze de haarzakjes en haarwortels binnendringt. Zeker bij oudere IPL-systemen is dit vaak het geval, deze blijken vaak niet krachtig genoeg.

Ontharen met diodelaser

“Een diodelaser maakt gebruik van laserlicht: een krachtige, monochromatische en directionele lichtbundel. Laser betekent ook wel ‘Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’, in het Nederlands ‘Lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling’.”

Lasers maken het mogelijk veel gecontroleerder te werk te gaan, omdat laserlicht een lange afstand kan afleggen zonder te verspreiden. Dit biedt voordelen bij laserontharing. Het dringt dieper door in de porie zonder kracht te verliezen, waardoor het pigment in de haarwortel volledig wordt geraakt.

Contra-indicaties
 • Inname van zware vitamine A preparaten (Roaccutane) en cortisone.
 • Personen met chronische herpes dienen 1 week van tevoren een preventieve crème te gebruiken. bv: Zovirax (enkel bij behandeling van bovenlip en kin)
 • Na een chemische of zuur peeling, medische darmabrasie, CO@-laser, e.d. minstens 6 maanden wachten om deze zone te behandelen.
 • Zwangerschap
 • Gebruik van medicatie. Meld dit altijd vóór de behandeling.

Heeft u nog vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op.